Select Page

Zaključek projekta Evropska vas v šolskem letu 2015/2016

 mok0009

Letošnji projekt Evropska vas je v ponedeljek, 9. 5. 2016, že enajstič dosegel svoj vrhunec z zaključno prireditvijo na Krekovem trgu, kjer so se predstavile celjske osnovne in srednje šole ter vrtci s svojimi izbranimi državami.

Med 11. in 14. uro smo sodelujoči na stojnicah predstavili, kako smo v letošnjem šolskem letu odkrivali »svojo izbrano« državo in katere zanimivosti so tiste, ki so nas najbolj navdušile. Na osrednjem odru pa so se države predstavile še v pesmi, plesu in igri.
Naša šola se tradicionalno vključuje v ta projekt že vseh enajst let. Letos smo spoznavali in raziskovali Poljsko. Naučili smo se veliko novega, saj smo prebirali poljsko literaturo, pokušali značilno poljsko hrano, proučevali poljske etno motive, spoznavali njihove narodne parke in mestno ter vaško arhitekturo, odkrivali značilnosti dežel, sestavljali križanke, plesali, si ogledali risanke Medvedek Uhec ter Lolek in Bolek in še bi lahko naštevali.
Tudi letos smo s svojo stojnico v središču mesta pritegnili pozornost, saj je bila drugačna, pisana in polna raznovrstnih izdelkov, ki so jih učenci ustvarili pod vodstvom svojih mentorjev. Za obiskovalce smo pripravili značilno poljsko pecivo babka , nagradne križanke s simboličnimi nagradami, kazala, magnetne hiške, zastavice, turistične zgibanke in še bi se kaj našlo. Na osrednjem odru je naše delo lepo predstavil petošolec Martin Jager in napovedal naše tretješolce, ki so odlično zaplesali hitri ljudski ples Krakoviak.
Izdelkov se je nabralo toliko, da vseh sploh nismo mogli prinesti v mesto, zato pa bo razstava na šolskem hodniku zasijala v polnem siju z vsemi izdelki, ki bodo na ogled našim staršem in drugim obiskovalcem naše šole.
Ni potrebno izgubljati besed, da smo tudi letos pustili velik pečat na Krekovem trgu in bili deležni mnogih pohval.
Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila vsem sodelujočim, še posebej ge. Katarini Kurnik, ge. Darji Bastl, ge. Cvetki Peunik in ge. Heleni Škarlin. V ta projekt smo bili vključeni vsi, ne le učenci in učitelji, temveč tudi gospod hišnik in drugo tehniško osebje.
Ob koncu naj se zahvalim gospodu Škrablu za dobro voljo in ponovno pomoč pri prevozu naše stojnice in drugih izdelkov v mestno jedro in nazaj, saj je tako omogočil predstavitev, kakršno smo si zamislili.

Mentorica: Andreja Cvelfer

{phocagallery view=category|categoryid=518|limitstart=1|limitcount=5|detail=3|displayname=0|displaydetail=0|imageshadow=shadow1}

Ogled celotne galerije