Select Page

Na bralno popotovanje z Malim princem

asc 2383
“Ne pride daleč, kdor gre kar naravnost.”
 
Tisti, ki radi in veliko berejo, dobro vedo, da največje zanimivosti sveta niso razkrite na obcestnih transparentih, temveč se pogosto skrivajo ob neznanih stranpoteh. Dobri bralci so na začetku iskrivi raziskovalci in izpraševalci, iz njih pa lahko na koncu zrasejo izvrstni poznavalci.
 
Na III. osnovni šoli je kar nekaj nadobudnih bralcev, ki so do konca pripeljali še eno sezono druženja s knjigo in branjem. Tekmovanje za bralno priznanje je tradicionalen projekt, ki ga vsako leto zaključimo s prireditvijo v naši mali telovadnici, in letos ni bilo nič drugače – le da tokrat v goste nismo povabili kakšnega pisatelja ali ilustratorja, temveč dramsko skupino Društva za boljši svet iz Maribora, ki nam je odigrala dve predstavi Mali princ – eno za razredno in eno za predmetno stopnjo.
 
Zaključek letošnjega bralnega projekta je bil povsem v znamenju te večne zgodbe, ki jo lahko (vsak na svoj način) razumejo otroci in odrasli. Učenci so se z njeno vsebino spoznavali že v času pouka in ustvarjali na to temo, učenke 7. a pod mentorstvom Lavre Kuserbanj in Tadeja Gregorca pa so pripravile razstavo risb in misli, s katero smo okrasili telovadnico in šolski hodnik.
 
Obe predstavi sta nas popeljali v sodobni svet Malega princa. Na svoji poti po Zemlji srečuje ljudi, ki zaradi neprestane naglice, samovšečnosti in ozkoglednosti pozabljajo na male stvari, ki so v življenju resnično pomembne. Približa jim pogled »gledanja s srcem« in jih nagovori, da spremenijo svoje življenje na bolje. Verjamemo, da sta predstavi s svojim srčnim sporočilom nagovorili tudi vse nas.
 
Tadej Gregorc

{phocagallery view=category|categoryid=1327|limitstart=1|limitcount=5|detail=3|displayname=0|displaydetail=0|imageshadow=shadow1}

Ogled celotne galerije