Select Page

Dobrodošli v potujoči knjižnici!

imag0610

Tekmovanje za bralno priznanje je tradicionalna dejavnost naše šole, pri kateri sodelujejo vsi učenci, ki jim branje knjig ne predstavlja le nuje, temveč veselje in sprostitev. Ob zaključku bralne sezone zveste bralce po navadi nagradimo z obiskom kakšnega zanimivega slovenskega pisatelja ali ilustratorja, tokrat pa smo se odločili, da na šolo povabimo malce drugačnega gosta.

 
V petek, 18. maja, je pred šolo že navsezgodaj pripeljalo vozilo, kakršnega v naših koncih nismo vajeni. Bibliobus Knjižnice Ivana Potrča Ptuj je marsikomu privzdignil obrvi s svojo velikostjo, še bolj pa smo bili navdušeni nad notranjostjo, kjer se je skrivala prava zakladnica najrazličnejših knjig. 
 
Knjižničarka in vodja bibliobusa Tjaša Mrgole Jukič je z veseljem sprejela skupine bralcev (zvrstilo se jih je kar 12) in jim predstavila, kje potujoča knjižnica vozi ter kakšno je njeno poslanstvo. Izvedeli smo, da marsikje v Sloveniji knjige zaradi oddaljenosti knjižnic niso dostopne vsem prebivalcem, zato so vsakega obiska bibliobusa zelo veseli. Z zanimanjem smo poslušali, kakšen je pravzaprav urnik bibliobusa, koliko koles nosi to ogromno zbirko knjig in kako je mogoče, da se med vožnjo ne prevrnejo.
 
Mlajši učenci so uživali v zabavni interpretaciji pravljice Žabica nagica, starejši pa v zgodbah o starodavni Aleksandrijski knjižnici. Ob koncu obiska so učenci »skočili« še na obisk v šolsko knjižnico, kjer so za prizadevno celoletno branje prejeli sladko nagrado, nekateri pa so se udeležili tudi knjižnega sejma »Knjiga za knjigo«, s katerim smo sklenili še eno uspešno bralno sezono.  
 
Mentor tekmovanja za bralno priznanje:
Tadej Gregorc
 
{phocagallery view=category|categoryid=1455|limitstart=1|limitcount=5|detail=3|displayname=0|displaydetail=0|imageshadow=shadow1}