Select Page

Aktualno v knjižnici 2015/2016

ŠOLSKO LETO 2015/2016

Z RDEČO KAPICO V DOLGO VROČE POLETJE

V dneh pred počitnicami sta se na šoli »potikali« prav posebni gostji. To sta bili babica in rdeča kapica iz istoimenske pravljice. Prav gotovo ju pozna prav vsak otrok. Zato sta obiskali prvošolce ter jima podelili bralna priznanja, ker so celo leto pridno hodili v šolsko knjižnico in skupaj s starši, učiteljicami in knjižničarko prebirali pravljice. Zato so prav vsi prejeli bralna priznanja, za kar jim čestitamo. Upamo, da bodo še naprej ostali zvesti pravljicam, ki jih bodo odslej prebirali tudi sami. Sami pa že prebirajo pravljice in debelejše knjige drugošolci in tretješolci, ki so izvedeli, da sta na obisku babice in Rdeča kapica, zato su jo tudi oni povabili na obisk. A to nista bili prav običajni babica in rdeča kapica. Babica je prav moderna, a čeprav je obdana z modernimi elektronskimi napravami, je nesrečna, saj ji zdravje peša, pa še zelo osamljena se počuti, saj je njena vnukinja rdeča kapica preveč zaposlena, da bi jo obiskala. A nazadnje le pride in babici prinese … same napačne stvari. Le kaj dela v babičini košari copat? Pa metlica in ogledalo? Če ne veste, si oglejte igro, če se babica in rdeča kapica še kdaj oglasita na naši šoli! Vsem pa želimo mnogo pravljic in dolgo vroče poletje! Kako smo se imeli, si oglejte v GALERIJI fotografij.

dsc 0075

OBISKAL NAS JE BOŠTJAN GORENC PIŽAMA

dsc 0029

V sredo, 25. maja, na svetovni dan … brisače … se je zgodilo zadnje dejanje tekmovanja za bralno priznanje v šolskem letu 2015/2016 na III. osnovni šoli Celje. Na dveh prireditvah smo se zbrali vsi tisti, ki smo se v letošnjem letu družili s črkami, besedami, knjigami. Nagrada za nas je bil človek s črkami, besedami, knjigami, Boštjan Gorenc Pižama. Na njegovi spletni strani piše: Boštjan Gorenc – Pižama živi v majhni vasici na robu Kranjske in če gre verjeti uradnim zaznamkom, se je nekoč tudi rodil. Umrl še ni ali pa to zelo dobro skriva. Ko je takole stal pred nami, ni bil nihče več v dvomih, da bi že umrl. Preveč knjig še mora prebrati in jih prevesti! Boštjan Gorenc Pižama je prav poseben človek. Ima rad slovenski in angleški jezik, besede mu ves čas krožijo po glavi. Je prevajalec, mlajšim učencem znan po prevodih Kapitana Gatnika, Super Pleničkota in gospoda Gnilca, starejšim pa se je prikupil po prevodih knjig Krive so zvezde in Čudo. Kar nekaj svojih prevedenih del nam je predstavil. In to ne na običajen način, ampak s pravo mero humorja, komičnih prizorov in smeha. Navdušil nas je s svojo pojavo in svojimi besedami, ki so bogate, tekoče, a vseeno polne pristnega humorja, kot se za pravega komika, pisatelja in prevajalca spodobi. Ni mogel mimo njegove najnovejše, prve samostojne knjige z naslovom SLOLvenski klasiki, iz katere nam je predstavil nekaj zanimivih odlomkov. Učenci in učitelji smo si bili enotni, da smo spet preživeli čudovit zaključek bralnega priznanja z gostom, ki nam bo še dolgo ostal v spominu. V našo spominsko knjigo je zapisal: “Tretja OŠ knežjemesta, hvala za topel sprejem (zunaj je vroče) in za razumevanje ob zamudi (glava je pregreta). Veselo branje še naprej! Pižama”
Oglejte si GALERIJO fotografij.

ZLATI BRALCI 2015/2016

Naši zlati bralci so:

9. a

Anuša Dobrajc
Ela Grasselli
Eva Holer
Zala Jenček
Zala Katarina Kenda
Ana Kop
Hana Urankar
Iza Zupan

9. b

Jaka Bračič
Mina Brezić
Aja Conradi
Tea Dular
Maja Kosi
Maša Krznar
Neža Platovnjak
Filip Ratkajec
Azra Sinanović
Sandra Stojaković
Maja Vindiš
Andrej Zabav

ČESTITAMO!

BRATI ALI NE BRATI? TO ZDAJ NI VPRAŠANJE!: zaključna prireditev bralne značke za odrasle 2016

dsc 0031
 
Šolsko leto se počasi zaključuje in tako se je 17. maja zaključila že četrta sezona bralne značke za odrasle III. osnovne šole Celje, ki združuje starše, učitelje, stare starše, sorodnike in prijatelje ob skupni prostočasni dejavnosti, branju.  
 
Sproščeno srečanje odraslih bralnih značkarjev je bilo posvečeno 400. obletnici smrti velikega dramatika, Williama Shakespearja. »Ves svet je oder in moški in ženske zgolj igralci: nastopajo in spet odhajajo in vsak igra v življenju razne vloge«, je rekel slavni William Shakespeare.  Z igro, modernima Romeom in Julijo, sta otvorila srečanje knjižničarja Urška Sotler in Tadej Gregorc ter nas popeljala v svet Williama Shakespearja na zabaven, sproščen način. Bolj resno, v stilu starodobnega Williama Shakespeara, so se nam predstavili naši gostje iz Gimnazije Celje –  Center, ki so pripravili nekaj Shakespearovih sonetov v angleščini in slovenščini ter tri glasbene točke. Naše srečanje smo naslovili: Brati ali ne brati? To zdaj NI vprašanje! Naša ugotovitev je, da je glavno, da nam branje prinaša zadovoljstvo. In letos je bilo zadovoljstva veliko. Tako ob branju med letom kot ob zaključni prireditvi, ki je minila sproščeno in toplo, kot se za takšen zaključek spodobi. 
 
Dobro se je družiti z ljudmi, ki berejo, saj obogatijo tudi druge. Če bi več brali, bi bil svet lepši in boljši. Zaljubljeni v besede postanemo prijaznejši in z dobrimi mislimi lepšamo življenje sebi in drugim. Naš projekt je priložnost za druženje s knjigami in ljudmi, ki jih imamo radi, zato upamo, da boste tudi naslednje leto z nami v 5. sezoni bralne značke za odrasle na III. osnovni šoli Celje. 
Oglejte si utrinke s prireditve v GALERIJI.
 

OGLEJTE SI RAZSTAVO O BOŠTJANU GORENCU PIŽAMI

razstava pizama

pizama tabla

NOČ S KNJIGO 2016

dsc 0132

Pa smo jo doživeli! Noč s knjigo 2016, projekt, ki preko najrazličnejših dogodkov, vezanih na knjigo in branje, utira pot literaturi. Po letih premora, ko na šoli noči branja nismo organizirali, smo se letos odločili, da v maju v sodelovanju s skupnostjo učencev pripravimo združeno knjižno čajanko in noč s knjigo.

Tako nas je 16 učencev od 5. do 7. razreda v petek, 13. maja, nestrpno pričakovalo noč s knjigo. Spraševali smo se, kaj nas čaka. Po uvodni spoznavni igri se je vse skupaj pričelo. In dogajalo se je veliko, toliko, da še brati nismo uspeli toliko, kolikor bi si želeli. Razdeljeni v dve skupini smo se učenci udeležili dveh delavnic, ustvarjalne z Urško Sotler in gledališke s Tadejem Gregorcem. V ustvarjalni delavnici z naslovom Branje je … smo si izmislili nov slogan za promocijo branja, nato pa na to temo izdelali še plakat. Slogan prve ekipe je bil: »Dober bralec ima vedno prav.«, slogan druge ekipe pa »Branje je pot neznanih prigod.« Nastala sta dva krasna plakata, ki si jih boste lahko ogledali tudi na razstavi o noči s knjigo na hodniku šole. V gledališki delavnici z naslovom Vsake pižame ne moreš obleči smo na zabaven način poustvarili besedilo našega letošnjega gosta ob zaključku bralnega priznanja, Boštjana Gorenca Pižame. Kako nam je uspelo, si boste lahko ogledali v sredo, 25. maja, na zaključni prireditvi s Pižamo. Po obeh delavnicah je bil čas za večerjo. Nadeli smo si predpasnike in si sami spekli palačinke. Verjetno so bile krive slabe ponve, da so bile nekatere malo luknjaste! Po večerji smo se preselili v šolsko knjižnico, kjer smo ob čaju in piškotih na tradicionalni čajanki kramljali na temo Branje poezije: da ali ne? Naša skupna ugotovitev je bila, da poezije preveč sicer ne beremo, a vsakdo lahko najde pesem in pesniško zbirko, ki mu je všeč, kar smo dokazali z recitacijami iz izbranih pesniških zbirk slovenskih avtorjev, ki bi si jih le želeli na seznamih za domače branje. Najbolj se je po našem mnenju z interpretacijo najljubše pesmi izkazala Lina. A s čajanko dneva še ni bilo konec. Čakal nas je še filmski večer, kjer smo ob zgodbi (ki jo najdemo tudi v knjigi) Marleya sladko zaspali. Naslednji dan, v soboto, 14. maja, smo se prebudili ob ptičjem petju, saj nas je gospa Lavra Kuserbanj nas je »prebudila« z jutranjo jogo. Po zajtrku in obeh delavnicah, ki smo jih ta dan zamenjali, je sledil še zabavni knjižni activity. Vsi smo želeli zmagati, a knjižno nagrado za najboljšega igralca activityja je prejela Sara G. Za konec noči s knjigo smo predstavili plakate in igrice ter se z dobrimi občutki odpravili domov.

Vsi po vrsti smo mnenja, da je noč s knjigo zelo dobro uspela. Na noči smo uživali, delavnico so bile zanimive in aktivne, le brali bi lahko nekoliko več. A vse to, upamo, ponovimo in dopolnimo naslednje leto na noči s knjigo. Naj živita knjiga in branje!
Oglejte si GALERIJO fotografij z noči s knjigo.


VABILO NA ZAKLJUČNO PRIREDITEV BRALNE ZNAČKE ZA ODRASLE

vabilo BZ2016

APRIL, MESEC KNJIGE NA III. OŠ CELJEimg 20160426 092014

April je mesec knjige, pravijo. Tudi na III. osnovni šoli smo v zadnjem tednu aprila, ko 23. aprila praznujemo svetovni dan knjige, pripravili nekaj aktivnosti, s katerimi smo učence spodbudili, da večkrat vzamejo v roke knjigo, med počitnicami in med šolskim letom, zlasti pa, da se potrudijo in tudi letos v velikem številu osvojijo bralno priznanje. Pred počitnicami so starejši učenci brali mlajšim, zadnji dan pred počitnicami smo pripravili bralno urico, učenci od 2. do 5. razreda pa so ves teden pred počitnicami reševali knjižne uganke. Kar trd oreh so bile, zato smo toliko bolj veseli, da smo prejeli veliko pravilnih rešitev, kar nekaj je bilo takšnih, ki so rešili čisto vse pravilno. Učencem smo obljubili, da jih bomo za sodelovanje in pravilno reševanje nagradili, zato smo obljubo izpolnili v četrtek, 5. maja.
Po šolskem ozvočenju smo s pomočjo gospoda ravnatelja izžrebali naslednje nagrajence: Maša Lovrek, Špela Geršak, Pia Ipšek, Jure Bajuk, Oskar Golner, Aljaž Marčeta in Ajda Brenčič. Vsem nagrajencem čestitamo!  

V mesecu maju nas čaka še nekaj aktivnosti s področja branja:

-Noč s knjigo in knjižna čajanka (13. in 14. maj)
-Zaključna prireditev bralne značke za odrasle (17. maj)
-Zaključna prireditev za zlate bralce (24. maj)
-Zaključna prireditev tekmovanja za bralno priznanje (25. maj)

STAREJŠI UČENCI BEREJO MLAJŠIM OB MEDNARODNEM DNEVU KNJIG ZA OTROKE

2. april je Mednarodna zveza za mladinsko književnost proglasila za mednarodni dan knjig za otroke. Obeležujemo ga od 2. aprila 1967, poznamo pa ga tudi kot svetovni dan pravljic. In zakaj prav 2. april? Na ta dan se je namreč leta 1805 rodil danski pravljičar Hans Christian Andersen, ki ga pozna skoraj vsak otrok.  V skupnosti učencev naše šole smo se pogovarjali tudi o aprilu, mesecu knjige ter se odločili, da bomo starejši učenci brali najmlajšim, ki so šele na pragu tega, da postanejo dobri bralci. Tako smo v petek, 5. aprila, učenci od 6. do 9. razreda pripravili pravljične urice za učence 1. triade. Učenke smo obiskale učence od 1. do 3. razreda ter jim prebrale zgodbe, povezane z branjem, knjigami in knjižnicami. O pravljicah smo se z učenci  pogovorile, nato pa si je vsak izdelal knjižno kazalo, ki ga je okrasil. Naš namen je bil spodbuditi učence k branju, jim pokazati, kako beremo mi, ki imamo že »kilometrino branja« za sabo ter se z njimi pogovoriti o njihovih bralnih navadah. Spoznali smo, da so učenci III. osnovne šole marljivi bralci in poslušalci, saj so nam  z veseljem prisluhnili ter se z nami pogovorili. Dan je bil zaznamovan s knjigo in branjem, zato smo na primeren način proslavili 2. april, mednarodni dan knjig za otroke.
Ajda Vrečer, 8. a
Oglejte si GALERIJO fotografij.
 
dsc 0013 

MALI POŠASTKO V MIŠKU KNJIŽKU

V četrtek, 10. 3. 2016 smo učenci naše šole obiskali Miška Knjižka. Iz našega razreda smo odšle Neli, Nela, Larissa, Ana, Zelfi in jaz. Spoznali smo gospo Katarino Smolnik in njeno hčerko Lucijo, ki sta s skupnimi močmi napisali zelo lepo knjigo Mali pošastko. Najprej smo poslušali gospo Katarino in njeno hčer Lucijo.  Poslušali smo zgodbico o Malem pošastku. Dobili smo pobarvanko pošastka in jo pobarvali po svoje. Na list papirja smo napisali svoje sanje, želje, ideje in misli. Zelo smo se zabavali.
Hitro je minil čas in morali smo se vrniti v šolo.
Julia Voler, 4. a
 
V četrtek, 10. 3., smo z našo knjižničarko Urško Sotler nekateri učenci odšli v knjižnico Miško Knjižko. Tam so nas čakali knjižničarka, mama Lucija in hčerka Katarina. Ko smo se posedli, sta nam Lucija in Katarina predstavili knjigo, ki sta jo napisali skupaj z naslovom Mali pošastko. Nato sta prebrali še nekaj zgodbic, nato smo se posedli še za drugo mizo, kjer smo ustvarjali. Pošastka smo oblikovali po svojih željah. Zapisali smo tudi svoje sanje. Ko smo končali, smo odšli nazaj v šolo. Bila je lepa dogodivščina in nikoli je ne bomo pozabili.
Jure Bajuk in Lovro Ščurek, 4. b

 
Srečali smo se z avtoricama knjige Mali pošastko, mamo Lucijo in hčero Katarino Smolnik. Predstavili sta nam knjigo in nam prebrali tri zgodbice od desetih. Knjiga pripoveduje o Malem pošastku, ki je zelo poseben pošastko. Poleg sveta tam zunaj zelo dobro pozna tudi svet znotraj sebe. Zato se tudi vedno kaj nauči iz vsake svoje dogodivščine.  
Knjiga mi je bila zelo všeč saj smo na koncu vsi slišali, da naj jemljemo vsako našo dogodivščino v življenju kot priložnost za rast.
Zelo mi je bila všeč še njuna misel:
“Življenje ima zate pripravljene čudovite poti.
 Nadeni si najlepše čevlje in se odpravi na pot.
 Zaupaj, da te vodi tja, kamor moraš iti.”
Živa Pustatičnik, 5.b
Oglejte si GALERIJO fotografij.
 
dsc 0007
 

PROJEKT ŽITO IN EVROPSKA VAS POLJSKA

Tudi šolska knjižnica v letošnjem šolskem letu sodeluje pri vseh projektih šole. Ko smo začeli razmišljati o ekošoli in projektu Evropska vas, sem prišla na idejo, ki je združila oboje. Poljski ljudski vzorci, ki so barviti in simetrični ter prikazujejo rože, peteline in ostale motive, smo z učenci prerisali na blago ter skupaj zašili blazine, ki smo jih napolnili z mletimi ajdovimi luščinami, ki so nam jih prijazno odstopili v Sorževem mlinu pri Vojniku. Prav ponosni smo bili nanje, tako učenci kot mentorica, knjižničarka Urška Sotler. Zato jih predstavljamo tudi vam.

dsc 0001

POLJSKA KNJIŽEVNOST – DOKUMENT

V letošnjem šolskem letu bomo na naši šoli v okviru projekta Evropska vas preučevali Poljsko. Vabimo vas, da si preberete nekaj o poljski književnosti in preberete kakšno izumed knjig poljskih avtorjev.

img 0961PO POTEH KNJIŽNIH MOLJEV IZ 5. A
Ko smo prišli v šolo, nam je učiteljica oznanila, da gremo v našo šolsko knjižnico.
Po izrazih mojih sošolcev menim, da jim je bila ideja všeč. Ko smo vstopili v knjižnico, nas je gospa Urška že nestrpno pričakovala. Pojasnila nam je pomene polic P in M, nam predstavila nekaj knjižnih predlogov za branje med počitnicami ter nam povedala, da bomo morali sami poiskati knjigo na policah. Razdelila nam je kartončke, na katerih je pisalo, katero knjigo moramo najti na polici ter  kdo je njen avtor.
Ko smo našli knjigo, smo začeli odgovarjati na vprašanja. Ure je bilo kmalu konec, zato smo preostanek dela morali končati doma.
Naša šolska knjižnica ne sodi med največje na svetu, je pa zame in moje sošolce najprijetnejši prostor  v katerega se vedno znova radi vračamo.
Jakob Gračnar
Kako smo se imeli v knjižnici, si oglejte v GALERIJI fotografij.

PRVA BRALNA URICA V ŠOLSKEM PROJEKTU RADI BEREMO

V sredo, 23. decembra, smo kot uvod v božično-novoletne praznike prvič letos brali v šolskem projektu Radi beremo. Prav vsi na šoli smo se potopiliv čudoviti svet zgodb, pravljic, romanov.

Takole so o bralni urici poročali iz 2. b:
Učenci 2. b doma pridno vsak dan glasno beremo in izpolnjujemo bralno hišico. Beremo tudi z medvedkom Bertijem, ki vsak vikend odpotuje k enemu od učencev domov. Zato smo uživali v bralni urici, ki smo jo v predprazničnem dnevu doživeli v šoli.
Utrinke z njihove bralne urice si oglejte v GALERIJI fotografij.

20151223 091845

 

PRAVLJIČNO-USTVARJALNA URICA V ŠOLSKI KNJIŽNICIdsc 0014

December je pravljičen mesec. V prvem razredu se dogajajo same zanimive stvari. Vsi težko čakamo na dobre može, učiteljice nam prebirajo pravljice o zimi in božiču, mi pa v čarobnem vzdušju uživamo, saj vemo, da bomo na koncu za svoje uspešno leto nagrajeni z božično-novoletnimi počitnicami in darili pod novoletno smrečico. A ne samo učiteljice, tudi gospa knjižničarka nam je letos pričarala nekaj prazničnega vzdušja, ko nas je ob koncu pravljičnega decembra povabila na pravljično-ustvarjalno urico v šolsko knjižnico. Prebrali smo pravljico Želim si postati božično drevo. Pravljica pripoveduje zgodbo o božičnem času, ko družine na robu mesta v drevesnici izbirajo božično drevo. Vsako drevo si po tihem želi, da bi bilo izbrano, a najstarejše drevo je vedno žalostno, saj tiho v sebi ve, da nikoli ne bo izbrano, da nikoli ne bo za neko družino popolno božično drevo. A njegovi prijatelji, gozdne živali, najstarejšemu prijatelju pokažejo, kako zelo posebno je za njih, ga okrasijo z najlepšimi okraski in je zanje vsako leto prav posebno, najlepše božično drevo. Po zanimivi pravljici smo tudi mi vzeli v roke flumastre, papirje, tulce in trakove ter ustvarili prav posebno, najlepše božično drevo. Ob koncu smo si izposodili še vsak svojo knjigo, ki jo bomo z veseljem prebrali med božično-novoletnimi počitnicami. Kako smo se imeli v knjižnici, si oglejte v GALERIJI fotografij.


3. BOŽIČNO-NOVOLETNA KNJIŽNA ČAJANKA ODRASLIH BRALCEV Z USTVARJALNIM PRIDIHOM

006December bi moral biti čas velikega veselja, vonja po cimetu, prijetnega kramljanja, lepih spominov, branja in druženja. Včasih na druženje kar malo pozabimo, saj je december tudi čas hitenja, da ulovimo tisto pravo božično darilo za ljudi, ki jih imamo radi.
 
Druženje in »tisto pravo darilo« smo tokrat združili v 3. božično-novoletni knjižni čajanki odraslih bralcev III. osnovne šole Celje, kamor smo povabili tudi ustvarjalne mame, ki so se še posebej izkazale pri ustvarjanju za dobrodelni božično-novoletni bazar. Kar 26 se nas je zbralo, da bi tokrat (kot se na čajanki sicer spodobi) malo manj kramljali, dosti več pa ustvarjali. Združili smo ljubezen do branja in knjig z ustvarjanjem ter si zadali precej zahtevno nalogo: izdelati ovitek za knjigo iz blaga s knjižnim kazalom, kamor bomo lahko pospravili knjigo, ki jo trenutno beremo ali ga podarili. Nobeden izmed  26 udeležencev knjižne čajanke se izziva ni ustrašil, ampak so se pogumno podali v svet pisanega blaga, gumbov, trakov, barv, prejic, šivank in dodatkov. Pod mentorstvom knjižničarke Urške Sotler, ki jih je pri izdelavi vodila (in zagotavljala vsakemu čudovit izdelek) je nastalo 22 čudovitih unikatnih ovitkov za knjige, na katere so lahko udeleženci čajanke ( mentorica prav gotovo je) upravičeno ponosni.

Kramljanja je bilo vseeno precej, prav tako ustvarjanja in krepčanja s sladkimi pregrehami, manjkal pa ni niti božični čaj z vonjem po cimetu. Po dveh urah in pol smo odhajali domov zadovoljni, da smo preživeli krasen večer, ki nam bo ostal v spominu vedno, ko bomo vzeli v roke knjigo, ovito z unikatnim knjižnim ovitkom. Čas leti kot ptica, včasih pa se plazi kot polž, zagotovo pa je vedno tak, kot si ga sami naredimo. Naredili smo si čudovit večer in čas odlično izkoristili. Vabimo vas, da se nam naslednjič pridružite tudi vi! Kako smo se imeli, si oglejte v GALERIJI fotografij. 


VABILO NA 3. BOŽIČNO-NOVOLETNO KNJIŽNO ČAJANKO Z USTVARJALNIM PRIDIHOM ZA ODRASLE BRALCE III. OŠ CELJE

vabilo cajanka2015

POD PRAZNIČNIM DREVESCEM V 4. A

V torek, 17. novembra, smo na šoli izvedli tehniški dan za tradicionalni božični bazar, ki se bo v soboto, 5. decembra, odvijal na Gimnaziji Celje-Center.
V 4. a. smo se z veliko mero zanosa in ustvarjalne žilice lotili izdelovanja izdelkov, ki jih bomo predstavili in ponudili v prodajo na letošnjem bazarju. Pod budnim očesom knjižničarke Urške Sotler in učitelja Tadeja Gregorca so nastajale voščilnice z zimskimi motivi in obeski v obliki angelčkov, ki bodo krasili naše božične smrečice ali jelke. Iz starega, odpadnega časopisnega papirja smo izdelali platnice za knjige receptov, v katere bomo lahko zapisovali ideje za slastne jedi, ki še posebej teknejo v času Božiča. Zelo pa smo se zabavali tudi ob nastajanju posebnih tablic za obvestila, ki smo jih izdelali v obliki popularnih Miniončkov. 
Dobre volje nam ob ustvarjanju izdelkov ni zmanjkalo, je pa tehniški dan minil hitro, morda celo prehitro. Zato smo z ustvarjanjem izdelkov nadaljevali tudi v prihodnjih dneh pri pouku likovne umetnosti, oglasili pa smo se tudi v šolski knjižnici, kjer smo v duhu časa, ki prihaja, okrasili oglasno desko naše knjižničarke Urške Sotler. 
Kako smo ustvarjali, si oglejte v spodnji GALERIJI!
 
 dsc 0017

PRVOŠOLCI Z MINIONI V KNJIŽNICI

Branje je potovanje na barkah besed prek tišine.
Molčiš in poslušaš čenčanje daljav in sveta iz bližine.
Bina Štampe Žmavc
V petek, 1.10. 2015 smo postali tudi prvošolci člani šolske knjižnice. Kot vsako leto nas je tudi tokrat gospa Urška toplo sprejela, nam prebrala zanimivo zgodbico in na koncu vsakemu podarila knjigo in prav posebno knjižno kazalo.
Ga. knjižničarka ve, kako nas lahko hitro priveže nase. Tokrat nas je presenetila z Minioni. Vas zanima, kakšnimi?
Oglejte si v GALERIJI fotografij.
 dsc 0028

ARHIV

Šolsko leto 2014/2015

Šolsko leto 2013/2014

Šolsko leto 2012/2013