Select Page

Aktualno v knjižnici 2012/2013

Pravljična noč s sovico Oko

pravljicna noc2013Končno se je zgodila noč, ki smo jo pravljičarji pod vodstvom naših mentoric Alene Munda in Urške Sotler in v družbi sovice Oke nestrpno pričakovali.
 
Tako se je 31. maja in 1. junija zgodila pravljična noč s sovico Oko. Pravzaprav smo jo pričakovali kar celo šolsko leto in zelo nas je zanimalo, kaj vse sta nam pripravili naši mentorici. Vedeli smo, da bomo brali pravljice in ustvarjali, kot to vedno počnemo na naših tedenskih druženjih, a kaj nam še pripravljata, je bilo presenečenje. In bilo je krasno! Tisti, ki ne hodite k pravljičnem krožku, sploh ne veste, kako imenitno je prespati v šoli in početi še tisoč zanimivih stvari.
 
Začelo se je popoldan, ko smo se vsi skupaj zbrali v šolski knjižnici. Po pravljici smo sledili vonju, ki se je vil iz šolske kuhinje, saj so palačinke že čakale na nas. Po obilni večerji smo ustvarjali tako in drugače: izdelali smo si ročno lutko sovico, malo zaplesali, zaigrali, v gospodinjski učilnici pa smo pripravljali sladke dobrote: z nekaterimi smo se posladkali sami, pomislili pa smo tudi na naše starše in jim spekli piškotke. Hrane ni in ni zmanjkalo! Vsi smo s sabo prinesli kaj sladkega, zato je gospo Aleno in Urško kar malo skrbelo za naše želodčke. Po umivanju smo zlezli v »postelje« in brali svoje najljubše knjige z nočnimi svetilkami. Poslušali smo pravljico za lahko noč, se pogovorili in en dva tri, ura je bila kar krepko čez enajst. A to nas ni ustavilo, da se ne bi naslednje jutro prvi zbudili že ob šestih, ko je skozi okno pokukalo sonce. Kmalu smo že vsi pridno telovadili, nato pa dan začeli s pravljico. Po zajtrku je bil na vrsti lov za sladkim zakladom, nato pa naloga za naše možgančke. Nekoč je živela sova … je bil naslov pravljice ali pesmice, ki je morala nastati v vsaki izmed šestih skupin. Krasne pesmice in zgodbice so nastale, ki si jih lahko preberete spodaj. In že je bil čas, ko so se pred šolsko knjižnico zbrali naši starši, da bi izvedeli, kako lepo smo se imeli na naši pravljični noči. Staršem smo zapeli Čuk se je oženil, jih pogostili s sladkimi dobrotami ter jim prebrali pesmice in zgodbice o sovah, ki so nastale. Da pa bomo vselej v knjigah, ki jih prebiramo, našli stran, kjer smo ostali, sta poskrbeli gospa Urška in Alena, saj smo vsi prejeli čudovita »sovja« knjižna kazala. 
 
To je bilo naše pravljično leto. Nadvse smo uživali pri branju ion poslušanju pravljic ter pri ustvarjanju. Vidimo se naslednje leto na pravljični ustvarjalnici!
 

SOVA
Živela je sova, ta je bila vdova,
vedno se v luknjico je skrila
in se z volneno odejo pokrila.

Ko sonce je zašlo,
so se miši v luknjice poskrile,
da jih sove ne bi dobile.

Ko sonce spet je vzšlo,
sova domov se je vrnila
in se s toplo odejo pokrila.

En, dva, tri je zaspala
in sanjala,
da je spet sovica mala.

Spet prišla je temna noč
in sovica je odskakljala daleč proč.

SOVA PONOČI NE SPI
Polnoč je.
Sove kričijo in se veselijo,
ker miši lovijo.
Pojedina jih čaka,
to bo prav slastna omaka.

Sove miši lovijo
in se smejijo.
Po temnem gozdu se podijo
in se veselijo.

Ko sonce vzide,
sove z veje odhitijo.
Zjutraj že sladko spijo,
miši uiti pustijo.

Sove miši lovijo
in se smejijo.
Zvonček v uri zazvoni
in pesmica sladko zaspi.


{phocagallery view=category|categoryid=51|limitstart=1|limitcount=5|detail=3|displayname=0|displaydetail=0|imageshadow=shadow1}

Ogled celotne galerije

Prireditev za zlate bralce 2013

Tudi v šolskem letu 2012/2013 smo se vsi zlati bralci celjskih osnovnih šol srečali zadnji četrtek v maju.
 
103 zlate bralce celjskih osnovnih šol je že 7. po vrsti gostila IV. OŠ Celje, ki je pripravila program pod streho Knežjega dvorca, natančneje Dvorane Barbare Celjske. Zlate bralce sta pozdravila Herman II. in Barbara Celjska, posebni, častni gost pa je bil slovenski pisatelj, pesnik, dramatik in režiser, dobitnik nagrade modra ptica za roman Kot v filmu, Celjan Vinko Möderndorfer. Z zanimanjem smo mu prisluhnili, saj sta voditeljici izbrskali marsikaj zanimivega o njegovem življenju in delu. Nam pa je najbolj ostalo v spominu to, da je prav obseden s knjigami. Ima jih povsod: pod posteljo, na postelji, na policah, na tleh … Kar med 3000 in 4000 jih je v njegovi zbirki. Naj vas knjiga spremlja še naprej, nam je dejal, mi pa smo obljubili, da se bomo še naprej nagrajevali z dobrimi knjigami.
 
V letošnjem šolskem letu je na III. OŠ Celje 9 zlatih bralcev. To so Anita Tomič, Adriana Marlene Felicijan, Lora Voglar Guček, Andrej Stanišič, Urban Globovnik Lesjak, Janez Lončarič Škorjanec, Miha Mohorčič, Yoshinaka Jošt Gerl in Filip Filipič.
 
Vsem čestitamo in jim želimo, da bi jih knjiga in branje spremljala na vseh življenjskih poteh!     

{phocagallery view=category|categoryid=40|limitstart=1|limitcount=5|detail=3|displayname=0|displaydetail=0|imageshadow=shadow1}

Ogled celotne galerije

Izbrali smo nov logotip šolske knjižnice

logotip knjiznica
 
V mesecu aprilu, ob svetovnem dnevu knjige, je potekal na naši šoli tudi teden knjige. Že dolgo časa smo razmišljali, da potrebuje naša šolska knjižnica logotip, torej zaščitni znak, ki bo knjižnico predstavljal.  V okviru tedna knjige smo se tako odločili, da povabimo 3. a, da izdelajo ilustracije za novi logotip šolske knjižnice.
 
Sovica, ki bere knjigo, bo odslej spremljala našo šolsko knjižnico in bo njen zaščitni znak.
 
In kdo je avtor novega znaka šolske knjižnice? To je naša Lara Ribič iz 3. a, ki ji iskreno čestitamo, prav tako pa tudi celemu 3. a razredu z razredničarko Darjo Bastl, ki se je udeležil natečaja.
 
Za glavno nagrajenko in udeležence natečaja smo v šolski knjižnici pripravili nagrade, novi znak šolske knjižnice pa si lahko ogledate pred tajništvom šole. 

{phocagallery view=category|categoryid=37|limitstart=1|limitcount=5|detail=3|displayname=0|displaydetail=0|imageshadow=shadow1}

Ogled celotne galerije

 

Zaključna prireditev bralne značke za odrasle s Tonetom Partljičem

DSC 0150Poznate tisti občutek, ko te dogodek napolni s pozitivno energijo in se na poti domov smehljaš? Ko si zadovoljen sam s sabo in ponosen nase. Prav gotovo! Vsi mi, odrasli bralci III. osnovne šole Celje, ki smo se v torek, 21. maja, udeležili zaključne prireditve bralne značke za odrasle, smo se počutili tako. Ponosni nase, da smo storili nekaj dobrega zase in za svoje otroke. Veseli, da smo se udeležili zaključne prireditve, saj se že dolgo nismo tako od srca nasmejali. 
 
Gostitelja Urška Sotler in Tadej Gregorc sta nas vodila po poteh branja in knjige. Branje knjig je prav posebno potovanje, saj lahko z njihovo pomočjo spoznavaš druge kulture in življenje, ki ga ne boš nikoli živel. To je tako, kot če bi živel več življenj. Knjiga daje mladim in starim širino in besedni zaklad, jim nudi vpogled v drugačno življenje, hkrati pa jih lahko tudi pomirja, sprošča ali navdihuje. 
 
Navdih vsem nam, ki nam knjiga pomeni veliko, je prav gotovo tudi mladostni, šaljivi, hudomušni gospod, ki se nam je pridružil in nam natrosil veliko življenjskih modrosti ter nam postregel z zvrhanim košem smeha. Z veseljem se nam je pridružil slovenski pisatelj, dramatik, politik, učitelj, kii ljudi ne loči po barvi kože ali prepričanju, ampak na tiste, ki berejo, in tiste, ki ne berejo. To je vedno mladi Tone Partljič. Vse, kar je Tone Partljič počel v življenju, je obogatil z žlahtnim humorjem, rad se je malo ponorčeval iz vsega, kar mu ni bilo všeč. Pa ne zato, da bi se drug drugemu posmehovali, ampak zato, da bi bilo življenje bolj prijazno, da bi pozabili na skrbi, ki nas obkrožajo. 
 
Na skrbi smo med branjem in zaključno prireditvijo pozabili tudi mi vsi. Prav posebno vzdušje je vladalo med nami, ki radi beremo: starši, starimi starši, učitelji, sorodniki, prijatelji. Podelili smo knjižne nagrade za naj bralni družini, naj bralko, naj zrelega bralca, najmlajšo bralko, razred z največ odraslimi bralci, vsak bralec pa je prejel tudi spominsko priznanje in darilce – mehko sovico v obliki knjižnega kazala, ki nas bo spremljala in usmerjala na čudovitih potovanjih po svetu knjig. 
 
Prva sezona bralne značke za odrasle je torej več kot uspešno za nami in zaključili smo jo na najboljši možni način. Pred nami je poletje, ko se bomo družili s številnimi knjižnimi junaki in upamo, da se v jeseni spet družimo (tokrat še v večjem številu) v 2. sezoni bralne značke za odrasle na III. osnovni šoli Celje.
Hvala vsem, ki širite bralni virus med učenci in odraslimi!
 
Vodja bralne značke za odrasle: Urška Sotler
 

{phocagallery view=category|categoryid=36|limitstart=1|limitcount=5|detail=3|displayname=0|displaydetail=0|imageshadow=shadow1}

Ogled celotne galerije

Obiskal nas je Ivan Sivec

DSC 0918V sredo, 15. maja, je bil za vse bralce III. OŠ Celje prav poseben dan. Zbrali smo se tisti, ker radi beremo in smo se celo leto pridno srečevali s knjigami, zgodbami, pesmicami in potovali s knjigo v svet. Ker smo radi za dobro opravljeno delo tudi nagrajeni, smo se za nagrado srečali s prav zanimivim gostom. Tistim znanim Slovencem, pisateljem, piscem besedil, etnologom, novinarjem, ki je napisal kar 117 knjig in več kot 2700 besedil za glasbo. Naš gost ob zaključku bralne značke je bil seveda Ivan Sivec, eden najbolj plodovitih in najbolj popularnih slovenskih pisateljev. 
 
Da človek napiše toliko knjig, mora biti seveda tudi sam strasten in navdušen bralec. Ivanu Sivcu je bilo branje in raziskovanje položeno takorekoč v zibelko. Branje je zanj čarobna stvar. Sam pravi: Branje je zame strast. Vedno znova me zagrabi kot prva ljubezen. Marsikaj drugega se je v življenju že začelo ponavljati, dobra knjiga pa mi še vedno odkriva tiste odtenke v duši, ki jih prej nisem poznal, zdaj pa sem jih naenkrat odkril in so naenkrat zazvenele v meni. Zato se tej strasti ne bom nikdar odrekel.«
 
Pisati je začel že v 2. razredu osnovne šole. V vseh teh letih (pa jih ne šteje tako zelo malo), se je nabralo kar 117 knjig! Ogromno! V vse vloži veliko raziskovanja in preučevanja, naj piše za odrasle ali mladino. Sploh nismo vedeli, kako veliko truda je potrebno, da se napiše knjiga. Mnogi res mislijo, da pisatelj sede za računalnik, tipka stran za stranjo in knjiga je končana!
 
Mnogo Slovencev je prepričanih, da obstajajo trije Ivani Sivci: eden je pisatelj, drugi je tisti z radia,  tretji pa je Ivan Sivec – avtor besedil. A v resnici gre za enega in istega Ivana Sivca, zelo zaposlenega gospoda z mnogimi talenti in veliko domišljije, ki jo namerava vnovčiti še pri mnogih knjižnih uspešnicah. Pravi, da če bo, če bo zdrav, napisal še precej knjig, saj ima še veliko idej. Kako topel človek je Ivan Sivec, spoznaš, ko se z njim pogovoriš in mu prisluhneš. Šele takrat ugotoviš, kako trdo dela, a vse to zato, ker rad opravlja svoje delo. Nam je povedal marsikaj zanimivega in nas navdušil s svojo preudarnostjo in talentom. V našo spominsko knjigo je zapisal: »Dragi mladi bralci, spoštovani pedagogi! Na vaši šoli mi je bilo lepo … Vidim, da ljudi in knjige sprejemate z ljubeznijo. Naj bo vedno tako! Srečno naprej, življenje in literatura sta brez mej!«

{phocagallery view=category|categoryid=33|limitstart=1|limitcount=5|detail=3|displayname=0|displaydetail=0|imageshadow=shadow1}

Ogled celotne galerije

Teden knjige 2013

Mesec april je že vrsto let »rezerviran« za tiste, ki smo doma v svetu črk, besed, stavkov, odstavkov in poglavij – odtisnjenih na sveže potiskan papir in odetih v dišeči vonj knjižnih platnic. Meseca aprila praznujemo vsi, ki nam kaj pomenijo knjiga, branje ali kakršno koli književno ustvarjanje. 2. aprila vsako leto obeležimo mednarodni dan knjig za otroke, 23. aprila pa je dan, ko praznujemo Svetovni dan knjige. Praznovanje tega dne je mednarodni dogodek, ki ga je organizacija Unesco razglasila leta 1995.  Namenjen je  povezovanju avtorjev, založnikov, učiteljev, učencev in knjižničarjev v želji po spodbujanju bralne kulture. 
 
Teden knjige med 22. in 26. aprilom je bil posvečen še bolj kot sicer knjigi in branju. Tako mali kot veliki bralci so se posvečali svojim najljubšim junakom, brali svoje najljubše knjige, spoznavali nove in potovali s knjigo okoli sveta.
 
1. a je ves teden posvetil svetovnemu dnevu knjige. Izkoristili so ga za pogovor o različnih knjižnih zvrsteh. Vsak dan so zjutraj prebrali pravljico, se poigravali z domišljijo in si izmislili svojo pravljico ter ustvarili svojo knjigo. Na povabilo osrednje knjižnice Celje so se udeležili pravljične urice, kjer sta knjižničarki pripravili zanimiv program: poslušali so pravljico Čarobni prstan in pesmico Marela.  Po prihodu v šolo so si izdelali čisto svoje knjižno kazalo.
 
Drugošolci so v šolo prinesli svoje knjige in uro posvetili tihemu, individualnemu branju.
Naslednjo uro so brali zgodbe, ki so jih napisali sami. Ob branju so se res zabavali! Zgodbe so zvezali in nastala je knjiga 2. a in 2. b razreda. Obiskali so tudi Osrednjo knjižnico Celje, kjer  sta jim knjižničarki Ida in Mojca pripovedovali zgodbice in deklamirali pesmice. 
 
Učenci 3. a so izdelovali novi logotip šolske knjižnice. Glede na to, da šolsko knjižnico povezujemo s sovami in modrostjo, ki se skriva v številnih knjigah, so se odločili, da bo novi logotip sovica, ki v rokah drži knjigo. Zelo so se potrudili, da so nastale krasne sovice, od katerih bo ena še dolgo predstavljala našo šolsko knjižnico. Naša knjižničarka, gospa Urška Sotler, kje bila nad našimi predlogi navdušena, za novi logotip šolske knjižnice pa je izbrala sovico Lare Ribič.
Učenci 3. b razreda so obiskali knjižnico pri Mišku Knjižku, kjer sta jim knjižničarki ob slikah pripovedovali zgodbo Petra Svetine. Pri pripovedovanju so lahko sodelovali tudi učenci in pomagali loviti poročni prstan. Ob tem so se zelo zabavali. V drugem delu obiska v knjižnici pa so se sprehodili med policami in  brskali po knjigah. Našli so tiste, ki so jih že poznali in tiste, ki si jih še želijo prebrati.
Tako 3. a kot 3. b se je v okviru ekskurzije v Ljubljani udeležil tudi knjižnega sejma.
 
Četrtošolci so svetovni dan knjige obeležili z  20 minutnim branjem knjige, ki so jo prinesli v šolo in zaključnim pripovedovanjem knjig za bralno priznanje. 4. b se lahko pohvali, da so vsi učenci osvojili bralno priznanje, na kar so zelo ponosni.
 
Petošolci so brali knjigo, ki jo prav gotovo poznajo vsi odrasli, to je Mali princ, ki jo je napisal Antonio de Saint-Exupery. Najprej so vsi prebrali  1. poglavje, potem so si razdelili poglavja in vsak je prebral svoje poglavje. Vsak  učenec je v zvezek zapisal, o čem njegovo poglavje govori ter poglavje ilustriral. Zgodbica  Mali princ je bila učencem všeč, saj je vsebovala veliko prelepih stavkov, kot je ta: »Vedno boš moj prijatelj. Želel si boš, da bi se smejal z mano« Verjetno pa bodo pravo vrednost te knjige razumeli šele, ko bodo odrasli. 
 
Tudi v oddelkih podaljšanega bivanja teden pred prvomajskimi počitnicami ni bil čisto navaden teden. Na prav poseben način so tudi v popoldanskem času obeležili teden knjige. Učenci so brali in ustvarjali na temo različnih književnih besedil, reševali knjižne uganke in se udeležili knjižnega sejma. 
Učitelji so se odločili, da  vsak svoji skupini učencev preberejo »Najbolj dolgočasno knjigo na svetu«, ki je nastala pod peresom Andreja Rozmana-Roze. Nato smo poljubno ustvarjali na temo prebranega: v 1. razredu so učenci  pod vodstvom ge. Marguč izdelovali drevo črk, učenci ge. Peunik pa so na barvni papir risali svoje prve črke velikanke. Preizkusili so se tudi v ponazarjanju črk z govorico telesa. 
Učenci od 2. do 5. razreda so se lotili reševanja zanimivih knjižnih ugank. Uganke, nekatere povezane z »Najbolj dolgočasno knjigo na svetu«, nekatere pa tudi ne, so bile različnega značaja: od kratkih premetank do dolgih zamotank, od preprostih sestavljank do malce težjih rebusov in anagramov.  
In ker smo se vsi seznanili z »najbolj dolgočasno knjigo na svetu«, smo se odločili, da je treba seveda malce popraviti grenak vtis.  To smo storili tako, da smo se preizkusili v svojih pisateljskih in ilustratorskih sposobnostih, natančneje v pisanju NAJBOLJ ZANIMIVE KNJIGE NA SVETU.  
 
Seveda pa je bil neke vrste vrhunec našega TEDNA KNJIGE šolski knjižni sejem z naslovom KNJIGA ZA KNJIGO.  Na njem je lahko vsakdo izmed učencev od 1. do 5. razreda sodeloval tako, da je prinesel svojo knjigo in jo nato zamenjal za kakšno drugo knjigo svojega prijatelja ali sošolca. Na stojnicah so se znašle knjige, ki so jih učenci že prebrali ali pa  jim enostavno niso pisane na kožo. Zamenjali so jih za druge in tako osvežili domače knjižne police. Vse knjige so hitro našle nove lastnike zato razmišljamo, da bi bil sejem tudi naslednje šolsko leto.
 
 

{phocagallery view=category|categoryid=30|limitstart=1|limitcount=5|detail=3|displayname=0|displaydetail=0|imageshadow=shadow1}

Ogled celotne galerije

23. april, svetovni dan knjige

POZDRAVLJENI, MLADI BRALCI!

Veste, da je 23. april svetoni dan knjige? Na naši šoli bodo v okviru tedna knjige potekale številne dejavnosti. Vrhunec pa bo v četrtek, 25. 4. 2013, ko bomo priredili na šoli knjižni sejem.  
Knjigo, ki je ne potrebujete več ali ste jo že večkrat prebrali, prinesite v šolo do četrtka, ko  jo boste lahko zamenjali za drugo knjigo.

Menjajte KNJIGO ZA KNJIGO brez plačila!!!
Knjiga mora biti primerna za osnovnošolske otroke do šestega razreda. Prinesite knjige, ki jih bodo lahko brali vaši sošolci in prijatelji. Ne prinašajte knjig za predšolske otroke s trdimi platnicami. Knjiga ne sme biti počečkana ali raztrgana.

Obilo užitkov pri menjavi in branju »NOVE« knjige!

 
 
OB SVETOVNEM DNEVU KNJIGE (23. april 2013)

 
Mesec april je že vrsto let »rezerviran« za tiste, ki smo doma v svetu črk, besed, stavkov, odstavkov in poglavij – odtisnjenih na sveže potiskan papir in odetih v dišeči vonj knjižnih platnic. Meseca aprila praznujemo vsi, ki nam kaj pomenijo knjiga, branje ali kakršno koli književno ustvarjanje.   
2. aprila vsako leto obeležimo mednarodni dan knjig za otroke, 23. aprila pa je dan, ko praznujemo Svetovni dan knjige. Praznovanje tega dne je mednarodni dogodek, ki ga je organizacija Unesco razglasila leta 1995.  Namenjen je  povezovanju avtorjev, založnikov, učiteljev, učencev in knjižničarjev v želji po spodbujanju bralne kulture. 
Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki praznik knjige praznuje cel teden. Lani je bil teden knjige posvečen prevajanju. V tem času so se v različnih krajih po Sloveniji odvijale aktivnosti, posvečene avtorjem in knjigam kot nosilcem človeškega znanja in čustvovanja. 
V letošnjem letu se tradicija nadaljuje, potekali bodo že 18. Slovenski dnevi knjige. Slogan se tokrat glasi:  In vse je mogoče. Od 22. do 26. aprila bo na ljubljanskem Kongresnem trgu potekal knjižni sejem, za katerega pravijo, da poleg prijetnega sejemskega vrveža prinaša tudi »povsem (ne)mogoč preplet bralnih namigov, čudenja, podob in vedrine …«
Teden knjige pa bomo ustrezno obeležili tudi na naši šoli. Učenci bodo brali in ustvarjali na temo različnih književnih besedil, reševali knjižne uganke, udeležili pa se bodo tudi »Knjižnega sejma III. osnovne šole«, na katerem si bodo med sabo lahko izmenjali knjige. 
 
Želimo vam vesel teden knjige in zvrhan koš knjižnih doživetij!
 
In še nekaj zanimivosti: 
* Za branje knjig porabimo okoli 20 minut dnevno. 
* Samo v angleščini vsako leto izide 360 000 novih knjig.
* Povprečen ameriški »bralec« po končanem izobraževanju do konca življenja prebere povprečno 5 knjig.
* Oko človeka s povprečnimi bralnimi sposobnostmi se med branjem ene vrstice ustavi tudi do 16-krat, medtem ko se tisti z nadpovprečnimi spretnostmi ustavi do 4–krat. 
* Thomas Alva Edison je ob popolni koncentraciji lahko simultano bral 2-3 vrstici naenkrat in si tekst v celoti zapomnil.


2. april, mednarodni dan knjig za otroke

Brati znava, ti in jaz. 

Vidiva, kako črke postanejo besede 
in besede postanejo knjige, 
ki jih drživa v rokah.
Slišiva šepetanje reke in njeno bučanje s papirnih listov, 
medvede, kako pojejo smešnice Luni.
Vstopava v strašljive sive gradove 
in v najinih rokah cvetoče drevje požene do oblakov. 
Drzne deklice letijo; 
fantje ribarijo sijoče zvezde. 
Ti in jaz bereva, krog za krogom, 
s knjigosrečo okoli sveta.
 
Danes je 2. april. Danes je dan, ko praznujejo otroške knjige. 2. april je namreč Mednarodna zveza za mladinsko književnost proglasila za mednarodni dan knjig za otroke. Obeležujemo ga od leta 1967, poznamo pa ga tudi kot svetovni dan pravljic. In zakaj prav 2. april? Na ta dan se je namreč leta 1805 rodil danski pravljičar Hans Christian Andersen, ki ga pozna skoraj vsak otrok. Pokroviteljica dneva knjig za otroke je Mednarodna zveza za mladinsko književnost, ki ob tej priložnosti vsako leto pripravi poslanico, ki obide svet. Zgornja pesem z naslovom S knjigosrečo okoli sveta je poslanica, ki jo je pripravila ameriška pesnica Pat Mora. 
 
Ne pozabite se ob mednarodnem dnevu knjig za otroke razvajati z dobro knjigo in o tem poročati v šolski knjižnici. Tudi letos vas, bralce, že pričakuje znani slovenski pisatelj ali pisateljica, zato ne pozabite, da bo tekmovanje za bralno priznanje letos potekalo do 10. maja.
In kako smo 2. april, mednarodni dan knjig za otroke, obeležili na III. osnovni šoli Celje? Učencem smo spet ponudili kup odpisanih knjig in revij, ki so jih z veseljem vzeli domov, kjer jih bodo prebrali ali pa uporabili za izdelavo plakatov, predstavitev ali drugih izdelkov za šolo.

Potujte tudi vi s knjigosrečo okoli sveta!